سیستم دالی-DALI

کلمه ی DALI مخفف عبارت‎Digital Adrressabl Lighting Interface است.

دالی یک استاندارد برای بالاست های دیجیتال را مشخص می کند. پروتکل دالی مستقل از تولیدکنندگان تجهیزات روشنایی است و طبق استاندارد 60929 IEC قابلیت استفاده برای تجهیزات از برندهای گوناگون را دارد.

استاندارد جدید آن مشخص می کند که صرفا برای سیستم های دیجیتال نیست و برای جریان آنالوگ بین 1-10 ولت نیز قابل کنترل است. این سیستم به دلیل ویژگی های مثبت آن به تدریج جایگزین سیستم های قدیمی خواهد شد. دالی امکان دسترسی به یک سیستم روشنایی قابل انعطاف، مقرون به صرفه و غیرمتمرکز را فراهم می سازد. سیستم دالی فقط برای سیستم روشنایی به کار می رود البته این نقطه ضعف دالی نیست زیرا این ویژگی باعث برنامه ریزی و نصب راحت تر آن شده است. دالی از سیستم های هوشمند ارزان تر و ساده تر است. دالی می تواند با سیستم های هوشمند ساختمان ترکیب شود به صورت سیستم یا زیر سیستم به کار گرفته بشود.

نیازهای پروژه های مدرن روشنایی متعدد هستند. اما در گذشته پروژه ها تنها یک هدف را محقق می ساختند. امروزه راحتی، قابلیت های مختلف و کاهش انرژی از ویژگی های جذابی است، که باید به عنوان اهداف اضافه شوند. شیوه های سنتی نصب و اجرا که از سیم کشی ها، کلیدها و دیمرهای ساده بهره می بردند در این سیستم کاربردی نخواهند داشت. کنترل با رابط های آنالوگ مانند کنترلرهای 1-10 ولتی انعطاف پذیری و قابلیت های مناسبی ندارند. این موضوع باعث می شود ارتقا دادن آن بسیار دشوار باشد. همچنین باعث گسترش استفاده از کابل های پیشرفته تر دیجیتال در مدیریت روشنایی و مدیریت هوشمند ساختمانی شده است.

 

قابلیت های بالا و انعطاف پذیری مورد نیاز برای این نوع ای سیستم ها را تضمین خواهد کرد. اما نصب و راه اندازی آنها مستلزم هزینه های بالایی برای تجهیزات است. همچنین برای معماران و تکنسین های نصب نیازمند دانش تخصصی درباره آن است. مجموعه این عوامل در صنعت روشنایی باعث روی آوردن به تعریف یک استاندارد جدید ( پروتکل دالی ) برای ارتباط دیجیتال بین تجهیزات و منحصرا مربوط به سیستم های روشنایی شده است. که هدف آن ایجاد سیستمی کم هزینه و ساده است. این سیستم با حداکثر قابلیت ها و به منظور ساده سازی ارتباطات در ساختمان طرح ریزی شده و دستورات آن به مجموعه از توابع منطقی بهینه برای کنترل روشنایی محدود شده است.

 

مفهوم دالی براساس هوشمندی، کاربرد آسان، قابلیت های مناسب و هزینه پایین استوار است.

, , , ,
نوشته‌های پیشین
تاریخچه سیر تکاملی روشنایی :
نوشته‌ی بعدی
ویژگی های پروژکتورها با تکنولوژی SMD :

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست